TITEL: ARME PAPA

Auteur: LUUK HOEDEMAEKERS

Genre: tragieklucht

Aantal personages: 9

Heren: 4

Dames:5

Decor: Het decor stelt een niet al te rijkelijke woonkamer voor. Er zijn tuindeuren, een deur of doorgang naar de keuken en een deur of doorgang naar de hal met (niet- zichtbaar) de voordeur en met een trap naar boven. Eventueel kan de trap naar boven ook zichtbaar in het decor gebouwd worden, wat heet wat meer plaatsingsmogelijkheden biedt. Tafel en stoelen. Indien mogelijk ook een salonnetje. Aankleding naar believen.

Korte inhoud: René Theuwissen is dood. Hij was zijn bruggepensioneerd leven onder bevel van zijn vrouw Alice en hun al even tirannieke oudste dochter Paula meer dan kotsbeu. Hij maakte een einde aan dat leven door zich uit te kleden, de zee in te wandelen en niet meer terug te keren. Op de dag van de -weliswaar symbolische- begrafenis zit de familie samen in het ouderlijk huis om nog wat verder te ‘treuren’. De familie, dat is: de weduwe Alice, de dochters Paula, Cathy, Lieve en de schoonzonen Frank en Bert. Tijdens het lezen van de condoleancekaartjes duikt totaal onverwacht notaris Daelemans op met het testament van René. Consternatie, verwarring, ongeloof en/of woede alom als blijkt dat René ooit een niet onaanzienlijke som geld heeft gewonnen en dat hij een gedeelte daarvan nalaat aan zijn -tot nog toe- onbekende broer Maurice en, wat nog veel erger is, aan zijn bijzonder knappe minnares Andrea.

Leesbrochure bij luuk@wol.be