Titel: DE NACHTEGAAL

Auteur: BOB VANDEN EYNDE

Genre: TRAGIKOMEDIE

Thema: MAATSCHAPPIJ

Originele bezetting: 4 DAMES 5 HEREN

Duur: eenakter: 100 MIN

Korte inhoud:

De Nachtegaal is een volks café midden in de wijk Het Zandeken, aan de rand van de Gentse Haven, met een kleurrijk verleden en een al even kleurrijke bazin Christiane. Als op een dag de inwoners op de hoogte gebracht worden van de totale onteigening van de wijk omdat er een nieuw havendok zal aangelegd worden, komen enkele cafégasten van zowel de oudere als de jongere generatie in De Nachtegaal samen om over de gevolgen van de onteigening te praten, wat voor de nodige spanningen zorgt. Ondertussen worden ook veel herinneringen aan vroeger opgehaald, grappige, droevige, ondeugende en amoureuze situaties en voorvallen met Christiane als centrale figuur. Met de komst van een sociaal bemiddelaar, wordt iedereen met de neus op de feiten gedrukt en moeten zij kiezen voor de toekomst, een toekomst die voor velen onzeker is. Het verhaal overspant een periode van twee en een half jaar.

Decor: 2

Verkrijgbaar bij: DE AUTEUR

Adres auteur: Bob Vanden Eynde, Lodries 2, 9070 Heusden

bobvandeneynde@skynet.be

09-231 85 22