Leander en de sneeuwkoningin

Genre: sprookje voor kinderen — en sprookjesminnende volwassenen.

Bezetting: M11 V6 (enkele dubbelrollen mogelijk), onbeperkt aantal figuranten

Decor: 4 (eventueel 1 basisdecor met suggestieve zetstukken/elementen)

Korte inhoud:

In het rijk van koning Alexander is het plotseling verschrikkelijk koud geworden en het wordt steeds kouder: het hele land ligt bedolven onder een dikke vacht van sneeuw of een glasharde laag van ijs. En het is mei! Een gril van de natuur? Een beheksing? Geleerden hebben ontdekt dat de abnormale kou vanachter de bergen uit het Hoge Noorden komt aanwaaien. Maar als iemand de bergen wil betreden, steken ijzige blitsstormen op of valt er een breidikke ijzige nevel waar niemand kan doorheen trekken. Prins Leander wil zijn land redden maar zijn vader verbiedt hem om af te reizen. De prins vertrekt dan maar stiekem, en helemaal op zijn eentje. Natuurlijk is zijn tocht niet zonder gevaren. En natuurlijk ontmoet hij helpers onderweg die zijn vrienden worden. Heel bijzondere vrienden.

Leesbrochure: Toneelfonds J. Janssen (zoeken onder Willyiam)

Eigen site: http://www.willyiam.be/

Willem Bastiaensen

Theophiel Roucourtstraat 25 bus 19

2600 Berchem België

Tel:03 236 75 25

GSM:0486 18 27 14