TWEE PLUS TWEE IS TWEE

Genre: Komedie

Korte inhoud

Een ouder echtpaar komt naar een toneelvoorstelling kijken. Door toedoen van de regisseur belanden ze op de scène. Een jong echtpaar speelt daar toneel: scènes uit een huwelijksleven. De ouderen geven daar ongezouten commentaar op. Na de pauze willen zij zelf toneel spelen, terwijl de jongeren nu toekijken. Uiteindelijk verplicht de regisseur hen om samen te spelen.

Een ongeloofwaardige confrontatie is het resultaat.

Dit stuk is dikwijls grappig, altijd herkenbaar en eigenlijk totaal onmogelijk… een beetje geschift. Maar met toneel is alles mogelijk.

Bezetting

2 dames en 2 heren

Personages

Bomma (55-65 jaar)

Bompa (55-65 jaar)

Zij (20-30 jaar)

Hij (20-30 jaar)

Alles wat men over hen kan vertellen is eigenlijk al te veel. Het zijn in alle geval gewone mensen in een ongewoon stuk. Zij beleven gewone dingen in een ongewone plot.

Decor

Het decor is in twee verdeeld: een slaapkamer links en een woonkamer rechts. De scheiding tussen beide wordt gesuggereerd door een open lattenwerk. Midden in de slaapkamer staat een bed met links daarvan een nachtkastje met wekker. Er is geen kleerkast. Links is er een deur naar de badkamer. Helemaal links vooraan staan twee stoelen naast mekaar.

In de woonkamer is er achteraan een deur naar de hall en rechts een deur naar de keuken. In het midden van de woonkamer staat een tafel met vier stoelen.

Vooraan, iets meer naar rechts toe maar helemaal face publiek staat een tweezit met daarvoor een salontafel.

MARC SMET

Rigessel 126.

3111 Wezemaal

016/58.05.50

marcsmet@hotmail.com

http://www.marcsmet.be