DE GEUR VAN NAAKTE VROUWEN

Genre

Toneelspel – Eenakter

Korte inhoud

Roland praat tegen het publiek. Daarbij vertelt hij een soort verhaal of wat het ook is. Dit verhaal zien we ook, in flarden, in stukken en brokken. Hierin neemt Roland zelf een heel belangrijke plaats in. Alles loopt bijna naadloos in elkaar over, waarbij er dikwijls geswitcht wordt tussen het verhaal en de rest. De vrouwen in het verhaal zijn ook allen tragische figuren. Ze zijn als het ware gehuld in mist… ze dragen ieder voor zich hun eigen mysterie. Uiteindelijk verdwijnt het tijdsbesef… de perceptie van de realiteit. Alles wat overblijft zijn dromen, illusies, frustraties, obsessies, eenzaamheid, verlangen, seks, onderdrukking en dood. De uiteindelijke interpretatie van het stuk wordt heel bewust aan het publiek overgelaten. Hierbij blijven tal van mogelijkheden over.

Bezetting

4 dames en 1 heer

Personages

ROLAND: 50 – jarige, eenzame man

VROUW 1 – BOMMA

VROUW 2 – MAMA

VROUW 3 – ECHTGENOTE

VROUW 4 – LAURA

Decor

Het decor kan het beste heel sober gehouden worden. In het midden een vrij lange rechthoekige tafel met twee stoelen. Links een sofa met salontafeltje. Eventueel een kastje. Afwerking naar keuze.

MARC SMET

Rigessel 126.

3111 Wezemaal

016/58.05.50

marcsmet@hotmail.com

http://www.marcsmet.be