“DE VERRIJZENIS VAN EEN ENGEL” – augustus 2014

Christophe Mailleux

Blijspel

Avondvullend

M5 V2

Inhoud:

Enkele maanden geleden leerde de single moeder Britt haar nieuwe liefde Lucas kennen op de kookles. Ze oordeelt dat het tijd wordt om Lucas bij haar thuis uit te nodigen en haar verjaardagsfeestje lijkt daartoe het uitgelezen moment. Omdat haar nonchalante dochter Lena de bus gemist heeft, besluit Britt om haar snel even op te pikken met de auto en de eventuele ontvangst van de eerste gasten aan haar nieuwe vriend over te laten…

Karakters

Britt: moeder, gescheiden, 30-40 jaar

Lucas: haar kersverse liefde, 30-40 jaar

Jelle: ex-partner van Britt

Marcel: vader van Jelle, 70-er

Patricia: de zus van Britt, koket popje, opgemaakt & modieus

Wouter: echtgenoot van Patricia, man met een groot imago

Herbert: buurman, eerlijk in eenvoud

Decor

Ruime zithoek in een moderne, grote woning. Rechts een deur naar de hal met deur richting toilet, slaapkamers, etc… Aan de linkerzijde het zichtbare begin van een open keuken, met doorgang naar links (berghok/achterbouw). Centraal een ruime zitbank met moderne, grote salontafel. Aan de muur een reproductie van “Nighthawks” (E. Hopper).

Alle rechten voorbehouden – ALMO BVBA