De beroepsfigurant

Luuc Hoedemaekers

Genre: Tragikomedie

Voor: 3 dames, 4 heren, figuranten

Duur: Avondvullend

Korte inhoud

Luc Versluys vult zijn dagen als figurant in tv-series en films. Vandaag staat hij samen met zijn vrouw Kathleen op de set van ‘De trieste prins Laurens’, een nieuwe Vlaamse dramareeks. Ook Mariska en Bart figureren in deze serie. Voor hen is dat de eerste keer.

Maar de opnamedag verloopt niet vlekkeloos, want botsende karakters en ingewikkelde relaties doen de spanning op de set soms hoog oplopen. Zo kunnen Warre, de hoofdrolspeler, en al zeker Alex, de regisseur van ‘De trieste prins Laurens’, het absoluut niet vinden met Luc, die een zelfgenoegzame etter blijkt te zijn. Mariska en Alex schijnen elkaar nog te kennen van vroeger. Kathleen en Warre worden verliefd. Of niet?

Onder andere heel wat verwijzingen naar film en tv en het bijbehorend BV-schap, maken van ‘De beroepsfigurant’, ondanks de tragiek, een bijzonder plezierig verhaal. Genietbaar theater dus.

Decor: de set van een opnamestudio

Uitgegeven bij: De auteur