Titel van het stuk: Het boek en de vier stenen

Naam van de auteur: Cuypers Stijn

Genre van het stuk: Jeugdtoneel

Aantal mannelijke rollen: +/- 10 (rollen kunnen zowel door mannen als vrouwen gespeeld worden)

Aantal vrouwelijke rollen: +/- 10 (rollen kunnen zowel door mannen als vrouwen gespeeld worden)

Decorwisselingen: Zetstukken

Korte inhoud: “Een groepje kinderen doet niets liever dan iedere avond samen te komen op opa’s zolder. Ze houden zich voornamelijk bezig met het spelen van gezelschapsspelletjes en rondneuzen tussen de oude opa-spullen. Wanneer één van hen op een dag een mysterieus en onvoltooid sprookjesboek vindt maken ze kennis met Zybilla, een kwaadaardige tovenares die op zoek is naar vier stenen, om zo de machtigste tovenares ter wereld te worden. Om dat plan te verhinderen moeten de kinderen zelf de vier stenen zien te bemachtigen voordat Zybilla dit kan. Er ontstaat een spannende wedstrijd waarbij er veel meer dan enkel een overwinning op het spel staat.”

Duur: avondvullend

Uitgeverij: ALMO

Beschikbaar: http://opendoek.developit.be/index.php?controller=Toneelstuk&event=Detail&id=16769