SPOOKKIND” – augustus 2015

CHRISTOPHE MAILLEUX

Aard

Avondvullend toneelspel in twee bedrijven. Om praktische reden is er een pauze voorzien, maar desgewenst kunnen beide bedrijven aansluitend gespeeld worden

Inhoud

Wilfried en zijn echtgenote Lilliane organiseren een etentje om hun vrienden Dirk en Katrien weer welkom te eten. Dirk en Katrien hebben immers een wereldreis achter de rug en het is bijna een jaar geleden dat beide koppels elkaar nog gezien hebben. De wereldzeilreis werd op poten gezet om te ontsnappen aan de wervelingen van het bestaan en op deze voorjaarsavond zijn de ultieme vrienden eindelijk weer samen: iedereen is opgewekt… iedereen is ontspannen… al hoort een beetje gezonde spanning er ook bij. Tijd heeft geen vat op vriendschappen en ware vriendschapsbanden zijn sterk, elastisch, weerstaan alles… of toch niet..? “Spookkind is een stuk over het vermogen van vriendschap, over de draagwijdte van eerlijkheid, over inleving, begrip en vergeving, een stuk over echte mensen met kleine kantjes, kwetsbaarheden en hun verwoede pogingen om deugdelijk te handelen.

Karakters

Wilfried:pediater

Lilianne:zijn echtgenote

Dirk:vriend van Wilfried

Katrien:zijn echtgenot

Decor

Tuin/terras bij Wilfried en Katrien. Er staat een gedekte feesttafel en enige terrasdecoratie, waaronder o.a. een houten plantenrekje

http://www.christophemailleux.be/index.htm

christophe.mailleux@telenet.be