Beste toneelliefhebber

“950 jaar Gullegem”

Werd een eerste keer opgevoerd in Gullegem in april dit jaar, ter gelegenheid van …..950 jaar Gullegem

Het stuk bestaat uit 5 eenakters die allemaal thematisch iets te maken hebben met de viering van 950 jaar Gullegem. Echter, ze kunnen ook gespeeld worden ter gelegenheid van 650 jaar Peizegem, 850 jaar Zomergem, of 750 jaar Erps-Kwerps, doordat ze inhoudelijk universeel van aard zijn.

Ze gaan over hoe mensen het met elkaar doen in een dorp, gemeente, over de kleine menselijke kantjes van het samenleven in een gemeenschap.

In Gullegem werden de eenakters gespeeld op verschillende locaties. Het publiek wandelde van locatie naar locatie. (6 toneelgezelschappen leverden acteurs….)

Ze kunnen echter ook op één centraal podium gebracht worden.

Er is bij de eenakters heel veel plaats voor figuranten. Er zitten heel veel “kleinere” rollen in. Een ideale gelegenheid om nieuwe mensen even te laten proeven van het acteren.

Veel leesplezier

Indien het de eerste keer is dat ik u contacteer als toneelauteur, ga gerust ook nog even naar mijn info-site. http://www.johancatteeuw.weebly.com

GULLEGEM KOERS

Rolverdeling

– vier domme blondjes/ dochters van cafébazin Nora

Cindy

Kelly

Shelby

Lesley

– de zoon van Nora

Aaron

– de official van de koers

Denis

– de cafébazin

Nora

– vaste klant (type Carmen Waterslaeghers)

– Constance

– vaste klant 2

– Viviane

– dochter Constance (studeert univ/saai uiterlijk)

Iris

We zijn in een café dicht bij den arrivé van Gullegem Koers. Er is volk rond de toog. Nora staat achter de toog. Aan de ene kant van de toog zit Constance met haar dochter Iris. Dochter Iris zit de hele tijd in een boek over archeologie te studeren….af en toe geeft ze repliek, maar leest dan verder. Viviane komt binnen, ze is gaan kijken naar de doortocht.

We zijn 15 minuten voor de aankomst van de koers.