Beste toneelliefhebber,

Mijn nieuwe stuk, ‘TIM ERWETEN KOERST’ is klaar en het is, let op, een ‘romantische wieler-tragi-klucht’ geworden. Geworteld in oer-Vlaams cultureel en sportief erfgoed: de koers! Kluchtig zeker, maar ook met behoorlijk wat tragiek en romantiek. Voor zoekers, waardenzoekers en meerwaardezoekers. Voor lachers en jankers. Voor wielerliefhebbers en wielerhaters. Over verliefdheid en liefde, over verdriet, pijn, bedrog, angst en teleurstelling. Over ontmoediging en bemoediging. Over geluk en hoop. Recht uit het mensenleven.

Tien acteurs kunnen in diverse bezettingen (6v/4m – 5v/5m – 4v/6m) aan de slag in dit boeiend verhaal.

Korte inhoud

Wanneer Guillaume Jonckheere, een zelfverklaard wielermecenas, 2 ‘flandriens’, een jongere en een oudere, in huis haalt. Wanneer een belastingcontroleur op zoek gaat naar het zwart geld van die mecenas. Wanneer Yvette, de vrouw van diezelfde mecenas, een apothekeres nota bene, een affaire begint met die controleur. Wanneer een peperduur schilderij vervangen, vervangen en nog eens vervangen wordt. Wanneer de dochter van de mecenas verliefd wordt op de oudere renner en de jonge renner op haar. Wanneer een gestolen wonderpil met bizarre uitwerkingen opduikt. Wanneer de buitenlandse eigenaar van die pil zijn eigendom terug wil …

Ja, dan draait natuurlijk alles in de soep, of in de ‘pot belge’… maar… de koers blijft van ons!

Naast de teksten van al mijn andere toneelstukken vind je ook de integrale tekst van ‘Tim Erweten koerst’ op mijn website www.luukhoedemaekers.be

Respect voor een auteur en voor de mens achter die auteur toon je door de verschuldigde auteursrechten correct af te rekenen indien je een van zijn stukken wenst te spelen.

Met de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in aantocht zou je zeker ‘Keizerskerke kiest!’ eens kunnen lezen. Het is maar een tip. Oh ja, en ‘De Godmother’ wordt volwassen, ze flaneert richting 50!

Veel leesplezier!

Luuk Hoedemaekers.

Kakebeekstraat 12A

3950 Bocholt

0479/61.93.10

luuk@wol.be

www.luukhoedemaekers.be