Fred en de viool

Fred is een pater die jaren in Congo leefde en nu in de Antwerpse Kempen, in een tehuis van de congregatie verblijft. Hij verlangt alleen maar naar rust en geniet van de dagdagelijkse dingen, zoals ze zich presenteren.

Mathilde, een oude vrouw die jaren op een kasteel bij een graaf gediend heeft, komt te overlijden. De familie van Mathilde, die goed bemiddeld is, denkt dat Fred de vader is van een haar zonen. Zo wordt hij ten onrechte beschuldigd van deze situatie.

Fred ontvangt de kostbare viool, waarop Mathilde vroeger leerde spelen. Die viool zou heel zijn verder leven beheersen.

Maar Fred blijft niet gespaard van ongelukken. Fred bijt van zich af. Hij kijkt naar de ondergaande zon en probeert te genieten van menselijke warmte.

Frans Busschots (01/11/1936) was nog vrij jong toen hij al begon te schrijven. Veertien jaar, ongeveer. Hij leerde Stijn Streuvels kennen en in een jeugdbeweging vertelde hij regelmatig voor de kinderen. Tot men hem vroeg om die vertellingen op papier te zetten.
Frans schreef vijfenzeventig toneelstukken, waaronder alle genres, ook een tiental musicals voor de jeugd. Er verscheen een vijftal boeken van allerlei onderwerpen, meer dan honderdvijftig liedjesteksten en enkele cd’s. Hij is niet meer jong, maar bruist van levenslust. Hij werkt momenteel aan twee boeken en een volavond toneelstuk.

Roman – 120 pagina – paperback 12,5 x 20 cm
ISBN 978-94-0222-959-2 / 9789402229592

Te bestellen bij: www.boekscout.nl

Iedere grote boekhandel aan de prijs van 17,99 euro verzending inbegrepen

Wie het boek dringend nodig heeft:

Busschots Frans

Houwstraat 109,

2580 Beerzel

Tel: 015/24.79.55 – 0477 89 03 40

E-mail: frans.busshots@advalvas.be

Website: http://fransbusschots.wdj.be/hoofpag.htm