Informatiefiche theaterstuk

3 HONDEN

Titel: 3 HONDEN (01-02-2020)

Auteur: WILLY VAN GESTEL

Genre: tragikomisch toneelstuk

Thema: Financiële realiteit versus dromen en verleiding en misleiding op het internet

Originele bezetting: 3 HEREN + 1 DAME (stem van) of 3 HEREN

Duur: avondvullend

Inhoud:

Hubert Hulot, een gewezen priester, heeft met steun van het bisdom een kasteelhoeve omgevormd tot retraitehuis ‘Rustpunt’. Pechvogels van het leven kunnen er even op adem komen. De dagelijkse beslommeringen laat hij volledig over aan trouwe coördinator Thomas Tielemans die zich vol overtuiging inzet voor het welzijn van de residenten. Maar hij maakt zich zorgen omdat de instelling al drie jaar op rij verlieslatend is. Hubert daarentegen wil uitbreiden naar een groot luxueus hotel. Het geld hiervoor denkt de directeur opnieuw te vinden bij de bisschop. Maar wanneer Bjorn Dedonder, de nieuw afgevaardigd bestuurder van het bisdom, poolshoogte komt nemen, raakt de rust in ‘Rustpunt’ steeds meer zoek en een jonge aanbidster op de chat laat de gemoederen helemaal verhitten…

‘Drie Honden’, een week uit het leven van drie mannen die trekken en sleuren om hun persoonlijke dromen en idealen te realiseren!

Dit toneelstuk hekelt de waan van de dag: verleidingen en misleidingen op het internet, harde managementtechnieken, burn-out, chantage en bedrog. Verrassend en onnavolgbaar geestig.

Opmerking:

De tekst kwam tot stand in samenwerking met drie beestig goede acteurs: Carlos Dewulf, Jan Bulckaen en Rik Alliet. De laatste is regisseur en de tekst kwam er op zijn vraag.

Op 20 maart 2020 kent dit toneelstuk zijn wereldpremière in OC De Leege Platse in Beselare en krijgt het in april 2020 een vervolg in GC ’t Forum in Wervik.

Auteurs- en opvoeringsrecht: uitgave in eigen beheer, rechtstreeks te bevragen bij de auteur.

Digitaal leesexemplaar voor 3 heren + 1 dame of voor 3 heren alleen is beschikbaar bij de auteur.

Contact: Willy Van Gestel

E-mail: willy.vangestel@telenet.be

Tel.: +32 9 357 49 54

Website: https://willyvangestel.wix.com/toneelteksten/3-honden